Mirella
Mirella Ippolito

Mirella Ippolito startte als jong meisje met notenleer- en gitaarlessen aan de muziekschool August De Boeck te Asse. Haar hart heeft ze echter altijd verloren aan het mooiste, maar tegelijkertijd meest kwetsbare instrument, namelijk de stem. Zo kwam ze terecht in het jongerenkoor Joni en vanaf dan volgden vele muzikale projecten.

Ze volgde zanglessen bij o.a. Marc Van den Borre, Rita Piron, Bruno De Jonghe en Sarah Peire.

Zij zong bij het Gentse vocaal damesensemble Arabesk o.l.v. Marc Van den Borre, bij het gemengd ensemble Saevus o.l.v. Johannes Dewilde en bij verschillende gelegenheidskoren. Daardoor kreeg ze de kans grote werken uit te voeren als o.a. de ‘Negende symfonie van Beethoven’ en het ‘Requiem van Fauré’. Bovendien kon ze deelnemen aan meerdere koortoernooien en aan ‘Koor van het Jaar, editie 2005’, wat telkens bijzonder fijne ervaringen waren.

Als amateurzangeres maakte ze deel uit van een ensemble o.l.v. Patrick Peire dat een hedendaagse bewerking bracht van Purcels opera Dido and Aeneas.

Maar niet alleen de klassieke muziek kon haar bekoren. Als zangeres bij de covergroep The Cecilian Gang, betrad ze verschillende podia her en der in het land.

De eerste kneepjes van het dirigeervak leerde ze tijdens cursussen directie ingericht door Koor & Stem bij Dieter Staelens, Johannes Dewilde en An Meeusen. Ze volgde en vervolledigde een opleiding Koordirectie in het deeltijds kunstonderwijs van 2018 tot 2021 bij Johannes Dewilde aan de academie van Gent. Vormingen gericht op het zingen met kinderen, zoals bijv. Doewap, ingericht door Koor & Stem, voegt ze met veel enthousiasme toe aan haar muzikale activiteiten.

Het verlangen om zelf te zingen blijft echter zeer groot en dat doet ze dan ook momenteel met het vocaal trio Famuze.