koor

ÜkeHele werd opgericht in 2013 door Mirella Ippolito. De naam ÜkeHele verwijst enerzijds naar de vandaag populaire kleine gitaar, de ukelele, zeg maar ‘het kind onder de gitaren’. De ‘He’ is dan weer een knipoog naar het Vlaams-Brabantse Hekelgem, de bakermat van het koor. Letterlijk vertaald betekent ukelele trouwens ‘rondspringende vlo’, perfect op het lijf van ÜkeHele geschreven dus, want het koor beperkt zich niet alleen tot zingen; bewegen is bij hen nooit veraf.

Ondertussen is het kinderkoor uitgegroeid naar een kinderkoor voor enthousiaste zangers tussen 8 en 14 jaar èn werd in 2017 het jeugdkoor opgericht voor jongeren vanaf 14 jaar. Zowel het kinderkoor als het jeugdkoor staan onder leiding van Mirella Ippolito en worden begeleid door Wim Bronselaer aan de piano. De repetities gaan wekelijks door in de muziekacademie August de Boeck te Hekelgem.

Ieder jaar staat er voor beide koren een repetitieweekend op de agenda en regelmatig komen er gewaardeerde gastdirigenten en stemcoaches langs, zoals Johannes Dewilde, Marleen De Boo, Tom Johnson, Sander Le Roy, An Meeusen, Marc Van den Borre, Annick Desair, …. De ambitie van het koor is om tweejaarlijks een groot concert te organiseren in eigen beheer.
Daarnaast worden ook workshops georganiseerd zoals de workshop ‘liedjes schrijven’ met singer/songwriter An-Sofie Noppe, workshop bodypercussie, Afrikaanse dans, musical enz...
In eigen gemeente heeft ÜkeHele intussen een aantal mooie tradities opgebouwd, zoals Driekoningenzingen en huiskamerconcertjes in de kersttijd.

Zowel het kinderkoor als het jeugdkoor zong een allereerste keer voor een jury op het presentatieconcert dat als try-out werd ingericht door Koor & Stem n.a.v. de World Choir Games in december 2019.
In november 2021 nam het jeugdkoor deel aan de World Choir Games die plaatsvonden in Antwerpen en behaalde er een zilveren diploma.
In april 2022 mocht het jeugdkoor een eerste prijs ontvangen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.

ÜkeHele heeft een facebookpagina, een instagram-account en een Youtube-kanaal waarop al hun muzikale avonturen te volgen zijn.

illustratie koor